E-Arşiv Programı

e-Arşiv Fatura Programı

e-Arşiv Faturanızı ister bilgisayardan ister cepten hızlı ve kolayca kesin! E-Arşiv Fatura tutarı ister 2000 TL ister 5000 TL isterse de 100 TL olsun.

Kolay e-Arşiv Fatura Programı

Saniyeler İçinde e-Arşiv Faturanızı Kesin ve Anında Müşterinize Gönderin

E-Arşiv Fatura nedir?
e-Arşiv fatura, elektronik fatura çeşitlerinden biridir. Gelirler İdaresi tarafından uygulama alanları belirlenmiştir. E-arşiv faturayı e-fatura uygulamasına geçmiş bi şirket de kesebilir e-faturaya geçmeyenler de kesebilir. Eğer bir işletme e-faturaya geçtiyse fakat müşterisi geçmediyse bu fatura e-arşiv fatura olacaktır. Fakat işletme e-faturaya geçmediyse yani kağıt fatura kullanıyorsa GİB’in belirlediği şartlar dahilinde keseceği faturayı e-arşiv fatura olarak düzenlemelidir.

E-Arşiv Fatura kimler için zorunludur?

• 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında;
• e-Fatura uygulamasına dahil edilmemiş olan mükelleflerin başka bir işletmeye keseceği fatura tutarının vergiler dahil 2000 TL’yi; bireysel son tüketiciye keseceği fatura tutarının ise 5000 TL’yi aşması durumunda söz konusu faturaların e-Arşiv Fatura olarak kesilmesi gerekmektedir.
• e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olan mükelleflerin aynı zamanda e-Arşiv Fatura uygulamasına da geçmeleri öngörülmüştür.
• e-Ticaret paydaşı olarak sektörde yerini alan internet satış platformları, internet ortamında ilan yayınlayanlar ve internet reklam aracıları e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
• Hal kayıt sistemi kapsamında meyve ve sebzelerin ticaretini yapan tüccar ve komisyoncular 01.01.2020 tarihi itibarıyla e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmak zorundadırlar.
• Akaryakıt istasyonları dahil olacak şekilde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan akaryakıt sektöründe faaliyette bulunmaya ilişkin lisansı bulunan tüm mükellefler Tebliğde söz edilen geçiş zamanlarında e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundadırlar.

E-Arşiv Faturaya nasıl geçilir?

e-Arşiv Fatura kesmek belirli şartlara bağlı olarak gerçekleşir. e-Arşiv Fatura sistemine dahil olabilmek için e-Fatura sisteminde olmakla birlikte GİB’in belirlediği şartlar dahilinde de e-arşiv fatura kesilmesi gerekebilir. Bu durumda, faturayı kestiğiniz tarafın mükellefiyeti kapsamında e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura kesmeniz gerekir. Logo İşbaşı’nın e-Dönüşüm Paketi ile e-arşiv faturanızı internet erişimi olan her yerden kesebilirsiniz. E-Dönüşüm Paketi’ni incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Logo İşbaşı kullanarak e-arşiv fatura kesmenin avantajları nelerdir?

Sizler de on binlerce işletme sahibi gibi online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nın Ücretsiz e-Dönüşüm Danışmanlığı ile e-arşiv fatura kesmeye başlayabillirsiniz. Üstelik yıllık 1200 Kontör de HEDİYE. İnternet erişimi olan her yerden ister webten ister cepten e-fatura/e-arşiv fatura gönderebilir ve gelen e-faturaları için kabul/red işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Faturalarınız elektronik olarak gönderileceği için artık kağıt fatura basmanız gerekmeyecek ve anında müşterinize iletileceği için postalama maliyetiniz de oluşmayacaktır. Ayrıca 10 yıl boyunca dijital olarak arşivlenir ve sizler için ayrıca bir arşivleme maliyeti teşkil etmez. E-Arşiv fatura kullanımında da yanlış kestiğiniz bir faturayı kolaylıkla iptal edebilir, e-arşiv faturanıza kaşe ve logonuzu ekleyebilirsiniz.

E-Arşiv Fatura sorgulaması nasıl yapılır?

Ticari bir faaliyetin söz konusu olduğu durumlarda e-Arşiv Fatura’nın Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilip gönderilmediğini kontrol etme imkânı bulabilirsiniz. e-Arşiv Fatura sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinde bulunan e-Arşiv Fatura sorgulama ekranı üzerinden yapmanız mümkündür. Yine bu sorgulamayı kolaylıkla Logo İşbaşı programı aracılığıyla da ister webden ister cepten gerçekleştirebilirsiniz.

E-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlenen e-Arşiv Fatura’lardan hatalı olduğunu fark ettiğiniz faturaları iptal etmeniz mümkündür. İptali sağlanan e-Arşiv Fatura’ların, takip eden günün akşamına kadar oluşturulacak e-Arşiv raporu ile GİB’e raporlanması gerekir. e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlendikten sonra herhangi bir sebeple iptal edilmesi halinde e-Arşiv Fatura’lara ait bilgiler e-Arşiv raporunun fatura iptal kısmına belirtilerek GİB’e gönderilmesi gerekir.

Ücretsiz e-Dönüşüm Danışmanlığımız ile Rahat Edin

Uzman danışmanlarımız e-arşiv fatura kullanmaya başlamanız için için her zaman yanınızda. Aklınıza takılan her konu için ücretsiz destek hizmeti alabilirsiniz.

e-Arşiv Faturanızı Her Yerden Kesin

İster e-Faturaya geçmiş olun isterseniz de e-Faturaya geçmeden GİB Portal üzerinden e-arşiv faturası kesiyor olun…Logo İşbaşı her koşulda tam sizin ihtiyacınıza göre 😊

e-Arşiv Faturanızı Anında Müşterinize Gönderin

İnternet erişimi olan her cihazdan, ister bilgisayarınızdan ister tabletten ya da cep telefonundan…Saniyeler içinde faturanızı kesin ve anında müşterinizle paylaşın.

Aylık 100 Kontöre Kadar Kullanım Hediye

e-Dönüşüm Paketiyle e-fatura/e-arşiv fatura ya da e-smm kullanımlarınız için kontöre ek ücret ödemezsiniz. Paranız cebinizde kalır.

Formumuzu doldurun, sizi arayalım

Şirketinize ve ihtiyacınıza en uygun e-Dönüşüm çözümleri hakkında bilgi almak için formumuzu doldurun, satış temsilcilerimiz sizi arasın!

 







    Her iki fatura türü de elektronik faturadır. e-fatura karşılıklı olarak e-faturaya geçmiş işletmeler arasında kesilirken; e-arşiv fatura ise e-faturaya geçmiş firmalar tarafından e-faturaya geçmemiş firmalara ya da son tüketicilere kesilebilir. Ayrıca e-faturaya geçmemiş firmalar tarafından GİB’in belirlediği şartlar kapsamında e-arşiv fatura kesilmesi gerekmektedir.

    Evet, mevcut durumda kağıt fatura kullanan işletmeler GİB’in belirlediği şartlar dahilinde (vergi mükellefi olanlara 2000 TL’nin üzerinde; vergi mükellefi olmayanlara ise 5000 TL’nin üzerinde fatura kesilecek olması durumunda) e-arşiv fatura kesilmesi gerekmektedir.

    Evet,e-fatura uygulamasına geçtiyseniz müşteriniz e-fatura uygulamasına geçmediyse ya da müşteriniz son Tüketici ise keseceğiniz fatura e-arşiv fatura olacaktır.

    Eğer e-fatura uygulamasına geçmeden e-arşiv fatura kesmek istiyorsanız mali mühür ya da e-imza olmadan e-arşiv faturanızı saniyeler içinde oluşturabilirsiniz.

    On binlerce işletme sahibi gibi siz de Logo İşbaşı e-Dönüşüm Paketi ile e-arşiv faturalarınızı kesip gönderebilirsiniz. Aylık 100 Yıllıkta ise 1200 kontör de hediye. Kontörler e-arşiv fatura gönderimleriniz için kullanılır. Ek kontör maliyetine gerek kalmaz.

    Siz de Logo İşbaşı’nın e-Dönüşüm Paketi’ne sahipseniz aylık 100, yıllık 1200 kontör için ek ücret ödemenize gerek kalmaz. Ücretsiz e-Dönüşüm Danışmanlığına ek olarak verilen hediye kontörler ile fatura gönderimi gerçekleştirebilirsiniz. Aylık 100 kontörü aşacak şekilde kullanımınız olacaksa avantajlı kontör paketlerimiz için 0424 212 4774 nolu telefondan e-Dönüşüm Danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Portala giriş için mali mühür ya da başvuru şartı aranmaz. İnternet Vergi Dairesi bilgilerinizi kullanarak sisteme girişinizi gerçekleştirebilir ve fatura işlemlerinizi başlatabilirsiniz. GİB portalında e-Arşiv Fatura kesme işlemine ait adımlara sırasıyla inceleyelim:
    • Önce GİB test portalı sayfasına giriş yapın. Çıkan ekranda kullanıcı öner butonuna tıklayarak sisteme girin.
    • Sonraki adımda ekranın sol köşesinde bulunan modül seç sekmesini tıklayarak e-Arşiv Portalı seçin.
    • Karşınıza çıkan yeni ekranda solda bulunan menü bölümünü kullanarak kullanıcı işlemleri sayfasını açın ve firmaya ait bilgilerinizi girin.
    • Tekrar soldaki menüden bu sefer belge işlemleri kısmına geçin ve e-Arşiv Fatura oluştur seçeneğini tıklayın. Bu şekilde fatura oluşturma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yeni yapılan düzenlemeler kapsamında iseniz fatura oluştur (2.000/5.000 TL) seçeneğini seçmeniz gerekir.
    • Kesilmeye hazır hale gelen faturaları taslaklar kısmında görüntüleyebilir ve gerekli bulduğunuz hallerde inceleyebilir ya da iptal edebilirsiniz. Faturanız için müdahaleye ihtiyaç duymuyorsanız GİB imza kısmına tıklayarak imzalayabilirsiniz.
    • Son aşamada fatura işlemleri seçeneğine tıklayarak GİB imza butonuna tıkladığınızda sistem sizden cep telefonu numaranızı ister. Numaranızı yazdıktan sonra gelen şifreyi sisteme girin. Bu işlem sonunda faturanız imzalanmış demektir.

    İçindekiler

    YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR? BİZİ ARAYIN

    CLOSE
    CLOSE
    Call Now ButtonDestek & Bilgi Hattı