Marka Tescili Nasıl Olur?

Marka Tescili Nasıl Olur?

Marka Tescili nasıl olur, Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü’ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.

MARKA TESCİL KAMPANYA

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?

GSM: 0541 211 4774  TEL: 0424 212 4774

Marka Tescil Nedir

Marka Tescil nedir, “Bir işletmenin mal veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajlan gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir.

Marka Tescili Nasıl Olur
Marka Tescili Nasıl Olur

“Marka, mal veya ambalajı ile birlikte tescil ettirilebilir. Bu durumda mal veya ambalajın tescili marka sahibine mal veya ambalaj için inhisarı bir hak sağlamaz.

Tescilli bir markanın ayırt edici karakterini değiştirmeden, farklı unsurlarla kullanılması, markayı kullanma kabul edilir. Tescilli bir marka, başkasına devredilebilir, miras yoluyla intikal edebilir, kullanma hakkı lisans konusu olabilir, rehin edilebilir ve teminat olarak gösterebilir.

Marka Tescili Nedir Ne işe yarar Kuruluşlar Ankara Sertifikası Yenileme Kaç Para Nedir Ucuz Tse Fiyatı Maliyeti Danışmanlık Ara Denetim Fiyatları Maliyetleri Ücretlendirme Kim Verir Nereden Nasıl Alınır Sertifikası İstanbul Belgelendirme Kuruluşları Kim Verir Ne işe Yarar veren Firmalar kim verir

Neden Marka Tescili

Uzun yıllardan beri gündemde olmasına karşın, ülkemizde, gümrük birliğine de üye olduktan sonra, yurt dışından çok sayıda ikâme malların/hizmetlerin yurt içine girmesiyle artan rekabet nedeniyle yeni yeni kendini bulan bir uygulama marka.

Piyasada aynı üründen/hizmetten çok sayıda olması, ürün/hizmet sahiplerini bir şekilde kendi ürünlerinin tanınmasını sağlayacak çalışmalar yapmaya itmektedir.

Bunun için en uygun yol ise, ürünlerini/hizmetlerini diğerlerinden ayıracak adlandırmalar/işaretler kullanmak; yani, ürünlerine/hizmetlerine bir marka belirlemektir.

Marka Tescili Nasıl Olur
Marka Tescili Nasıl Olur

Marka tescili Nasıl Alınır?

Marka başvurusu, fiziki evrak ile ya da çevrimiçi başvuru ile yapılabilmektedir. Başvuruda bulunabilmek için, başvuru sahibinin tacir olması, ticari işletmesinin bulunması şartı aranmamaktadır, gerçek kişiler de marka tescil başvurusunda bulunabilmektedirler.

Marka tescili kaç ay sürer?

Bültende kalma süresi 3 ay olup bu süreç sonunda herhangi bir itiraz ile karşılaşılmasa marka tescil belgesi düzenlenip tarafımıza gönderilir. Tüm bu süreçler 12-14 ay sürmektedir.

Marka Tescili Nasıl Olur
Marka Tescili Nasıl Olur

Marka tescili almak için şirket gerekli mi?

Marka tescil başvurusu yapmak için şirket kurmak gerekmez. Herhangi bir ticari faaliyeti olmayan şahıslar bile kısa-orta vadede kullanmayı planladığı ismin marka tescili için başvuruda bulunabilir.

Marka Belge Düzenleme

Marka tescille bağlandığında iki ay içerisinde belge ücretinin yatırılıp kuruma teslim edilmesi gerekmektedir.

Marka Savunma

ilanı yapılmış bir markaya üçüncü kişiler tarafından itiraz edildiğinde itiraza karşı görüşlerinizi içeren belge ve bilgilerin bir aylık süre içerisinde kuruma bildirilmesi gerekir.

Marka Yayına İtiraz

İlanı yapılmış bir marka ile ilgili olarak, gerçek veya tüzel kişiler ile ilgili meslek kuruluşları markanın ayırt edici nitelik vasfına sahip olmadığı gerekçesiyle ya da hak sahipliğine dayanarak ilan tarihinden itibaren üç ay içinde marka tescil belgesinin verilmesine karşı kurum nezdinde itirazda bulunabilirler.

Karara İtiraz

Kurumun vermiş olduğu karara Kanun Hükmünde Kararname’nin 49 uncu maddesi hükümler uyarınca kararın tebliğinden itibaren iki ay içerisinde ücretini ödemek şartıyla itiraz etme hakkınız bulunmaktadır

Marka İzleme

Markanızın/Patentinizin tescil edilmiş olması taklit edilemeyeceği veya marka hakkının ihlal edilemeyeceği anlamını taşımıyor. Markanızın taklidi her an ortaya çıkabilir. Koruma altına alınan markanızın mutlaka takip edilmesi de gerekiyor.

İzleme Sonrası Bülten İtirazı

Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme işlemi için tıklayınız

Marka Yenileme

Markalardaki yenileme işlemi markaların devamı için şarttır. Kullanılan markanın çalışma alanları genişlemiş ise yenileme işlemi yine yapılmalı, genişleyen çalışma alanları için de yeni müracaatlar yapılmalıdır.

Yurt Dışı Marka Tescili

Madrid Protokolü kapmasanında yurt dışı marka tescili işlemlerini buradan yapabilirsiniz.

Adres Değişikliği

Ticari hayatta markalarla ilgili yapılan tüm değişikliklerin resmi olarak Türk Patent Enstitüsü kayıtlarında değiştirilmesi gerekir.

Ünvan Değişikliği

Marka sahibi, tescilden sonra firma unvanında olan değişiklikleri yurtiçindeki marka tescilleri için Türk Patent Enstitüsü’ne, yurtdışındaki tescilleri içinse ilgili Resmi Patent ve Marka Ofisine bildirmek ve marka siciline kaydettirmek zorundadır

Nevi Değişikliği

Markalardaki yenileme işlemi markaların devamı için şarttır. Kullanılan markanın çalışma alanları genişlemiş ise yenileme işlemi yine yapılmalı, genişleyen çalışma alanları için de yeni müracaatlar yapılmalıdır.

Marka Devir

Markanın tescil edildiği mal veya hizmetlerin tamamının veya bir kısmının başka bir şahıs ya da firmaya devredilmesidir.

Lisans İşemleri

Tescilli bir marka; marka devirinden hariç lisans işlemine de tabi tutulabilir.Markanın kullanım hakkı inhisari ve inhisari olmayan lisans sözleşmelerine konu olabilir.

Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme

Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme işlemi için tıklayınız

Cezalı Yenileme

Cezalı Yenileme işlemi için tıklayınız

Marka Geri Çekme/İptal

Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme işlemi için tıklayınız

Barkod Danışmanlığı

Barkod danışmanlığı işlemi için tıklayınız

 

Şirket veya ürün kimliğinizi yasal güvencelerle koruyun.

Dünyada her yıl yüzbinlerce sahte / taklit ürün girişimi marka tescili ile önleniyor. Yine binlerce fason üretim marka sahiplerince durdurulup, maddi yaptırımlara tabii tutuluyor. Yetkisiz tabela konumlandırmalarının önüne geçiliyor. Alan adlarının üçüncü şahıslarca kullanımı uluslararası düzeyde önleniyor.

Marka Tescili Nasıl Olur
Marka Tescili Nasıl Olur

Marka sahibi olmak size ne kazandırır?

  • iconÜrün, hizmet ve ticari faaliyetinizi taklit edilme risklerinden korur.
  • iconKurumsal itibarınızı yükseltir.
  • iconTescilli logonuzu garanti altına alır
  • iconcom.tr gibi kurumsal alan adlarında faaliyet yürütme yetkisi kazandırır.
  • iconTabela, basılı ve dijital yayımlar başta olmak üzere her konuda size yasal güvence sağlar

MARKA TESCİL DANIŞMANLIK KAMPANYA

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?

GSM: 0541 211 4774  TEL: 0424 212 4774

Marka Tescili Nasıl Olur
Marka Tescili Nasıl Olur

Formumuzu doldurun, sizi arayalım

Şirketinize ve ihtiyacınıza en uygun MARKA TESCİL çözümleri hakkında bilgi almak için formumuzu doldurun, satış temsilcilerimiz sizi arasın!

 





    captcha


    Ticaret Markaları: Bir işletmenin imalatını ve /veya ticaretini yaptığı mallan, başka işletmelerin mallarından ayırt etmeye yarayan işarettir

    Hizmet Markaları: Bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir. Birden fazla gerçek veya tüzel kişi, birlikte kullanmak istedikleri markayı ticaret markası ve/veya hizmet markası olarak ad veya unvanlarını başvuru formu üzerindeki başvuru sahibi bölümüne birlikte yazarak başvuru yapabilirler.

    Garanti Markaları: Marka sahibinin kontrolü altında bir çok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işarettir

    Ortak Markalar: Üretim veya ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan,bir gurubun mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir.

    Bir işaretin marka olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekir.

    BunlarAynı veya aynı türdeki mal veya hizmetle ilgili olarak tescil edilmiş veya daha önce tescil için başvurusu yapılmış bir marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer olan markalar,Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin yapıldığı zamanı gösteren veya malların ve hizmetlerin diğer karakteristik özelliklerini belirten işaret ve adlandırmaları münhasıran veya esas unsur olarak içeren markalar,

    Ticaret alanında herkes tarafından kullanılan veya belirli bir meslek, sanat veya ticaret grubuna mensup olanları ayırt etmeye yarayan işaret ve adları münhasıran veya esas unsur olarak içeren markalar,

    Marka, ticari bir varlıktır. Ama aynı zamanda, marka, bir pazarlama mesajı da taşır. Markanız, ürününüzün, pazardaki rakiplerinden en önemli ayrım noktalarından biridir ve o nedenle, doğru mesajı içermelidir.

    Marka Benzerlik Resmi Araştırması Markanızın tescil edilme şansını %90 seviyesine çıkarmak için benzerlik resmi araştırması yaptırmadan tescil başvurusuna izin vermeyiniz.

     

    Başvurusu Dosyasının Hazırlanması: Marka sahibi bilgileri, Marka ve eşya listesi bilgileri, Vekil bilgileri, , marka logosunun hazırlanması, eksiksiz, doğru ve zamanında yapılmış bir başvuru için bilgi ve tecrübeye ihtiyaç vardır.

    Marka Tescil

    VARSAY DANISMANLIK UZMAN KADROSUYLA BAŞVURUNUZAN HAZIRLANMASINDAN MARKANIZIN TESCİLİNE KADAR İZİN YANINIZDA

    TPE marka uzmanı, şekli incelemeyi yapar, tamamlanması gereken noksanlık varsa 2 ay süre vererek tamamlanmasını ister.

     

    Eksiklik yoksa, marka tescil kriterlerine göre incelemesini tamamlar, tescil edilebilir olduğuna karar verirse resmi marka bülteninde ilanına karar verir. Tescil edilemeyeceğine karar verirse, gerekçesini belirterek reddeder.

    Vekiliniz, Uzmanın red sebeplerini haklı bulmazsa, kendi kanıtlarını gerekçelerini bir dosya halinde hazırlar, müşterinin talimatını alarak itiraz eder.

     

    İtiraz birimi, vekilin itirazlarını haklı bulursa resmi marka bülteninde ilanına karar verir. Haklı bulmazsa uzmanın red kararını onaylar.

    İtiraz kurulu ret kararını onaylarsa, Vekiliniz “YİDK” yeniden inceleme ve değerlendirme kurulu nezdinde firmanız adına son itiraz hakkını kullanır. Bu makam son itiraz kurulu nezdinde itiraz hakkınızı kullanır. YİDK, kararını olumlu yönde verirse, resmi marka bülteninde ilana çıkarır.

     

    Üç ay ilanda kalır. Bu süre içinde marka sahiplerinin itirazları beklenir. YİDK olumlu yönde karar vermezse, markanız reddedilir.

    YİDK kararlarına karşı itiraz edilebilecek merci, İhtisas mahkemeleridir.YİDK kararının tebliğ tarihi itibariyle 2 ay içinde dava açılmalıdır. İhtisas mahkemelerinin kararı ve yargı süreci marka hakkını sahibine teslim eder.

    Resmi marka bülteninde ilanın yasal süresi 3 aydır. Bu süre, marka tescil ve başvuru sahiplerinin ilan edilen markaya karşı haklarını koruyabilmeleri için itiraz etme süresidir.

     

    İlan süresi içinde itiraz gelmezse, TPE marka tescil harcının yatırılması için Vekile yazı yazarak süresi içinde yatırılmasını ister. Vekil Tescil harcını yatırarak Marka tescil belgesinin düzenlenmesini TPE’den isteyen başvurusunu yapar. Ortalama 30 gün arasında Marka tescil belgesi çıkar.

    Resmi Marka Bülteninde, daha önceki hak sahipleri kendi markalarına benzer bularak itiraz edebililer. İtiraz edilmesi halinde TPE uzmanı itirazı inceler, itirazı haksız bulursa bunu itiraz sahibine bildirir.

    İtiraz sahibinin, bildirim tarihinden itibaren 2 ay içinde tekrar itiraz etme hakkı vardır. İtiraz sahibi bu hakkını kullanmaz ve tekrar itiraz etmezse, TPE, iki ayın sonunda markanın tesciline karar vererek, tescil harcının yatırılması için vekilinize yazı yazar.

    İtiraz ederse dosyanızın Yeniden inceleme ve Değerlendirme Kurulu (YİDK)’na sevk edilir. Nihayi karar bu kurulda alınır.TPE uzmanı itirazı haklı bulursa, marka başvurunuzu reddeder. Red kararının bildiriminden 2 ay içinde karara itiraz başvurusu yapılabilir.

    Vekiliniz, itiraz edenin delilleri ile firmanızın delillerini karşılaştırarak karşı itiraz dosyasını hazırlayarak TPE’ye başvuru yapar.TPE uzmanı, taraflardan gelen yazılar ve delilleri inceleyerek kararını verir. Kararı yine aynı ise dosyanızı TPE’nin en üst kurulu olan Yeniden inceleme ve Değerlendirme Kurulu (YİDK)’na sevk eder. YİDK İtiraz edeni haklı bulursa markanızı geekçelerin belirterek reddeder.

    İtiraz sebeiyle reddedilen marka hakkınızı kazanmak için vekiliniz “YİDK” yeniden inceleme ve değerlendirme kurulu nezdinde firmanız adına itiraz son hakkını kullanır.

     

    Bu makam son itiraz merciidir.YİDK, olumlu karar verirse, markanızın tesciline karar verir. İlgili daire tescil belgesi düzenleme harcı yatırılması için süre veren yazısını vekilinize gönderir.Vekiliniz tescil harcını yatırır, varsa eksik evrakı ile birlikte TPE’ye başvurusunu yaparak tescil belgesinin düzenlenmesini ister. Ortalama 30-60 gün arasında Marka tescil belgesi çıkar.

    Marka koruma süresi 10 yıldır. Süresi sona eren marka yenilenebilir. Yenileme süresi 10 yılın bitimine 6 ay kala yapılırsa ödenecek harç düşük olacaktır. 10 yılı 6 ay geçtikten sonra yapılan müracaatlarda geçerlidir. Ancak yatırılacak olan harç miktarı artar.

    1.Devir sözleşmesi (noter tasdikli)

    2.Marka tescil belgesi aslı

    3.Vekaletname.

    4.Harç ve ücret ödendi belgesi aslı

    1.Marka Tescil Belge Aslı

    2.Vekaletname.

    3.Harç ve ücret ödendi belgesi aslı

    1.Lisans sözleşmesi (noter tasdikli)

    2.Marka tescil belgesi aslı

    3.Vekaletname.

    1.Devir sözleşmesi (noter tasdikli)

    2.Marka tescil belgesi aslı

    3.Vekaletname.

    4.Harç ve ücret ödendi belgesi aslı

    1.Mahkeme kararı

    2.Marka tescil belgesi

    3.Vekil var ise mirasçılara ait Vekaletname (noter tasdikli)

    4.Harç ve ücret ödendi belgesi

    1.Vekaletname. İtiraz İşlemi: 1.Vekaletname

    İçindekiler

    YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR? BİZİ ARAYIN

    Call Now ButtonDestek & Bilgi Hattı