ISO 22000 Belgesi

ISO 22000 Belgesi

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; dünya çapında güvenli gıda üretim zinciri oluşturmak amacıyla oluşturulmuş uluslar arası bir standarttır. Tedarikçiler, kullanıcılar, yasal otoriteler, tüketiciler ve tüm ilgili birimler arasında iletişimi ve bu sayede güvenli gıdanın her basamakta izlenebilirliğini sağlamayı esas almaktadır.

Bu Standard, gıda zinciri boyunca son tüketime kadar gıda güvenliğini sağlamak için takip eden genellikle anahtar öğeler olarak kabul edilen öğeleri birleştiren gıda güvenliği yönetim sistemi için ihtiyaçları tanımlamaktadır.

Bu İhtiyaçlar

  • İnteraktif iletişim
    Sistem yönetimi
    Ön gereksinim Programları
    HACCP prensipleri

ISO 22000 Belgesi Gıda Güvenliği Fiyatı Maliyeti Veren Firmalar Nereden Alınır Kuruluşlar Nasıl Alınır Ücreti Danışmanlık Haccp Belgesi Haccp Planı Hazırlanması Fiyatları Maliyetleri Ne dir Ne işe Yarar Kim Verir Sertifika Veren Kuruluşlar Belgelendirme Firmaları Ankara Yenileme

ISO 22000 BELGESİ DANIŞMANLIK KAMPANYA

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?

GSM: 0541 211 4774  TEL: 0424 212 4774

Teklif Almak İçin Formu Doldurunuz







    HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi

    Gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir sistemdir. Gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir sistemdir. Gıda üretiminde, gıda güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak talebidir.

    Bunu sağlamak için ISO 22000 Gıda Güvenliği Kontrol Sistemi kurulmak zorundadır. HACCP (Hazard Analysis of Critical Points),Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları işte bu ihtiyaca cevap veren bir yönetim sistemidir. Türkiye’de, 09.06.1998 tarihli resmi gazetede yayınlanan “Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” de HACCP sisteminin uygulama gerekliliği belirtilmiştir.

    Yine aynı yönetmelikde 15.11.2002 tarihinden geçerli olmak üzere;

    Başta et, süt ve su ürünleri işleyen işletmeler olmak üzere, gıda üreten diğer işletmelerin de kademeli olarak HACCP sistemini uygulamaları zorunlu hale getirilmiştir.

    HACPP Tehlikeli Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları

    HACCP , güvenilir ürünlerin tüketiciye sunulması amacıyla, düzgün işleyen bir sistemin oluşturulması ve korunması temeline dayalı bir gıda güvenliği kavramıdır.

    Bir gıda zincirinde hamadde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi gıda zincirinin her aşamasında ve noktada tehlike analizleri yaparak, gerekli yerlerde kritik kontrol noktalarını belirleyen ve bu noktaları izleyen herhangi bir problemi henüz oluşmadan önleyen sistemin korunmasını sağlayarak belirli normlara uygun güvenilir gıdaların üretilmesini sağlayan, her ölçekteki kuruluşa uygulanabilen, bir gıda güvenliği sistemidir.

    TS 13001 Standardı , uluslararası kabul görmüş HACCP prensiplerine dayalıdır. TS 13001 Standardı, yönetim, HACCP sistemi ve iyi üretim uygulamaları (GMP) olmak üzere üç ana unsurdan oluşan bir HACCP yönetim sistemi kurallarını kapsar.

    HACCP Standardı, gıda güvenliğinin kanıtlanması amacıyla bir HACCP yönetim sistemi oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak isteyen ve HACCP Yönetim Sistemi belgelendirmesi için başvuran kuruluşlara uygulanabilir.

    HACCP Genel Olarak Kabul Görmüş Aşağıdaki 7 Temel İlkeden Oluşmaktadır

    1- Tehlike analizinin yapılması

    2- Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi

    3- Kritik limitlerin oluşturulması

    4- Kritik kontrol noktalarının izlenmesi için sistemin kurulması

    5- Kontrol altında olmayan noktaların izlenmesi ve varsa düzeltici faaliyetlerin oluşturulması

    6- Sistemin etkili bir şekilde işlemesinin denetlenmesi için kontrol prosedürlerinin oluşturulması

    7- Bu ilkelerin uygulanması için prosedür ve kayıtları kapsayan dökümantasyon sisteminin oluşturulması

    ISO 22000 Gıda Güvenliği Danışmanlık Hizmeti

    1.Eğitim Verilmesi

    2.HACCP Sisteminin Kurulmasına Yönelik Ön Hazırlıkların Yapılması

    3.HACCP Ekibinin Oluşturulması

    4.Ön Yeterlilik Programı

    5.Ürün Tanımlamaları

    6.Süreç Akış Diyagramları

    7.Tehlike ve Risk Analizi

    8.Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi

    9.Kritik Aşamalarda Limitlerin Tanımlanması

    10.İzleme Sistemi

    11.Düzeltici Önlemler

    12.Doğrulama

    13.Ürün Tanımlamaları

    14.Düzeltici ve Önleyici Tedbirlerin Alınması

    15.Belgelendirme Başvurusunun Yapılması

    ISO 22000 Belgesi Başvurusunda İstenilen Evraklar

    • Vergi levhası
    • imza sirküleri
    • oda kaydı
    • faaliyet belgesi
    • Ticaret Sicil Gazetesi
    • SSK Hizmet Dökümü
    • Belge Üzerine Yazılacak Olan Kapsam Gıda izinleri ( Üretim izni , gıda sicil izni, işletme kayıt defteri, vs )

    Varsay Danışmanlık Olarak ISO 22000 Belgesi ile ilgili olarak  Danışmanlık Hizmeti Sağlamaktayız.


    ISO 22000 BELGESİ DANIŞMANLIK KAMPANYA

    DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?

    GSM: 0541 211 4774  TEL: 0424 212 4774

     

    ISO 22000 Belgesi Yapan Firmalar
    ISO 22000 Belgesi Kaç Yıl Geçerli
    ISO 22000 Belgesi Eğitimi
    ISO 22000 Belgesi Başvurusu
    ISO 14001 Belgesi Yenileme
    ISO 14001 Belgesi Ücreti
    ISO 14001 Belgesi Fiyatı
    ISO 14001 Belgesi Ne Kadar

    ISO 22000 Belgesi
    ISO 22000 Belgesi

    Formumuzu doldurun, sizi arayalım

    Şirketinize ve ihtiyacınıza en uygun ISO 22000 Belgesi çözümleri hakkında bilgi almak için formumuzu doldurun, satış temsilcilerimiz sizi arasın!

     





      captcha


      İçindekiler

      YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR? BİZİ ARAYIN

      Call Now ButtonDestek & Bilgi Hattı