ISO 45001 Belgesi

ISO 45001 Belgesi

ISO 45001 Belgesi, OHSAS 45001, BSI (British Standards Institute) tarafından yayınlanmış olan “İş Sağlığı ve Güvenliği” standardıdır.
OHSAS 45001  ISO 9000 ve ISO 14000 gibi diğer uluslararası standartlardan farklı olarak bazı ulusal standart kuruluşları ve belgelendirme kuruluşlarının birlikte çalışmasıyla gerçekleştirilmiştir ve bir ISO standardı değildir.
OHSAS 18001 kuruluşların ürün ve hizmetlerinin güvenliğinden çok çalışanın sağlığına ve işin güvenliğine yönelik bir standarttır.

Kuruluşlarda karşılaşılan en önemli insan kaynakları sorunlarından biri, çalışanların emniyetli ve sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmamalarıdır. Kuruluşların daha iyi rekabet koşullarına ulaşabilmesi için çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda planlı ve sistemli çalışmalar yürütmeleri gerekmektedir.

ISO 9001 ve ISO 14001 gibi Standardlar, kalite ve çevre yönetimleri üzerine yoğunlaşmış, dolayısıyla kuruluşlarda iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürekli iyileştirilerek korunabilmesi için ayrı bir standarda gereksinim duyulmuştur.

ISO 45001 Belgesi Fiyatı Maliyeti Nasıl Alınır Veren Firmalar iş ve işci güvenliği yönetim sistemi ohsas belgesi ohsas 45001 Belgesi Sertifikası Kuruluşlar Ankara İstanbul Nereden Nasıl Alınır Nedir Ne işe Yarar Sertifikalandırma Firmaları Belgelendirme Kuruluşları Hızlı Ucuz Belge Yenileme

ISO 45001 BELGESİ DANIŞMANLIK KAMPANYA

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?

GSM: 0541 211 4774  TEL: 0424 212 4774

Teklif Almak İçin Formu Doldurunuz







    ISO 45001 Belgesi

    İş Sağlığı ve Güvenliği

    Bir kuruluşun gerçekleştirdiği faaliyetlerden etkilenen tüm insanların (çalışanların, geçici işçilerin, alt yüklenici çalışanlarının, ziyaretçilerin, müşterilerin ve işyerindeki herhangi bir kişinin) sağlığına ve güvenliğine etki eden faktörler ve koşulların bütünüdür

    ISO 45001 Belgesi Nedir

    İşyerlerinde işlerin gerçekleştirilmesi sırasında, çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek kaza ve diğer etkilerden korunmak ve daha iyi çalışma ortamı sağlamak amacıyla sistemli ve bilimsel bir şekilde tehlikelerin ve risklerin belirlenmesi ve bu tehlikelere ve risklere yönelik önlemlerin alınması çalışmalarının gerçekleştirildiği yaklaşıma İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi denir.

    İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olacak biçimde sistematik bir şekilde ele alınarak sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için kullanılan bir araçtır.”]

    Neden ISO 45001 Belgesi

    Karlılığı arttırmak

    İSG çalışmalarını diğer faaliyetlere entegre ederek kaynakların korunmasını sağlamak

    Yönetimin taahhüdünün sağlandığını göstermek

    Motivasyon ve katılımı arttırmak

    Ulusal yasa ve dünya standardlarına uyum süresini ve maliyetini azaltmak

    Paydaşların istek ve beklentilerini karşılayarak rekabeti arttırmak

    Kuruluşlar tarafından sürdürülmekte olan İSG faaliyetlerinin sistematik olarak yayılımını sağlamak için bu sistem uygulanmalıdır.

    ISO 45001 Belgesi Bölümleri

    1.KAPSAM

    2.ATIF YAPILAN STANDARDLAR

    3.TERİMLER VE TARİFLER

    4.İSG YÖNETİM SİSTEMİ UNSURLARI

    4.1 GENEL ŞARTLAR

    4.2 ISG POLİTİKASI

    4.3 PLANLAMA 4.4.UYGULAMA VE ÇALIŞTIRMA

    4.5. KONTROL VE DÜZELTİCİ FAALİYET

    4.6.YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ TS 18001 (OHSAS) STANDARDI”

    ISO 45001 Belgesi İlgili Tanımlar

    Kaza: Ölüme, hastalığa, yaralanmaya, hasara veya diğer kayıplara sebebiyet veren istenmeyen olay.

    ZARAR: İnsanların yaralanması, hastalanması, malın, çalışılan yerin zarar görmesi veya bunların birlikte gerçekleşmesine neden olabilecek potansiyel kaynak ve durum.

    İş Sağlıgı Ve Güvenligi : Çalışanların, geçici işçilerin, müteahhid personelin, ziyaretçilerin ve çalışma alanındaki diğer insanların refahını etkileyen faktörler ve şartlar.

    İş Sağlıgı Ve Güvenligi Yönetim Sistemi: Kuruluşun faaliyetleri ile ilgili İSG riskleri yönetimin kolaylaştıran, tüm yönetim sisteminin bir parçasıdır. Bu kuruluş yapısını, faaliyet planlarını, sorumlulukları, deneyimleri, prosesleri,prosedürleri ve kuruluşun İSG politikasının geliştirilmesi, uygulanması, iyileştirilmesi, başarılması, gözden geçirilmesi ve sürdürülmesi için kaynakları kapsar.

    Risk Değerlendirmesi: Tüm proseslerde, riskin büyüklüğünü tahmin etmek ve riske tahammül edilip edilemeyeceğinekarak vermek.

    ISO 45001 Belgesi Danışmanlık Aşamaları

    1-  Projeye Başlangıç Hazırlıklarının Yapılması:

    2- Mevcut Durum Analizinin Yapılması:

    3- Gerekli Eğitimlerin Verilmesi:

    4- Sistem Dökümantasyonunun Oluşturulması:

    5- Sistemin Uygulanması:

    6- İç Tetkiklerin Yapılması:

    7- Belgelendirme Başvurusunun Yapılması:

    ISO 45001 Belgesi Gerekli Evraklar

    1 Vergi levhası

    2. İmza sirküleri

    3. Oda kaydı — Faaliyet belgesi

    4. Ticaret Sicil Gazetesi

    5. Skk Hizmet Dökümü

    6. Belge Üzerine Yazılacak Olan Kapsam


    ISO BELGESİ DANIŞMANLIK KAMPANYA

    DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?

    GSM: 0541 211 4774  TEL: 0424 212 4774

    ISO 45001 Belgesi

    Formumuzu doldurun, sizi arayalım

    Şirketinize ve ihtiyacınıza en uygun Kalite Danışmanlık ve Belgelendirme çözümleri hakkında bilgi almak için formumuzu doldurun, satış temsilcilerimiz sizi arasın!

     





      captcha


      İçindekiler

      YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR? BİZİ ARAYIN

      Call Now ButtonDestek & Bilgi Hattı